Aloe Vera

Vad är Aloe Vera?

Aloe Vera är en flerårig växt som växer i subtropiskt klimat. Den har använts som läkeväxt sedan antiken. I de kraftiga, köttiga bladen finns ett gel som innehåller en mängd nyttiga ämnen.
Aloe Vera innehåller bland annat:
Aminosyror – 7 av 8 essentiella aminosyror finns i Aloe Vera
Enzymer – Aloe Vera innehåller en mängd nyttiga enzymer
Mineraler – kalcium, mangan, natrium, koppar, magnesium, kalium, zink, krom och järn.
Vitaminer – C-vitamin, D-vitamin, E-vitamin, K-vitamin, Betakaroten (provitamin A) och B-12.
Saponiner – Ett ämne som har rengörande och antiseptiska egenskaper finns i riklig mängd i Aloe Vera.
Steroler – Viktiga ämnen för cellernas uppbyggnad

Vad används Aloe Vera till?

Aloe Vera används sedan länge till behandling av hud. Klassiskt är att behandla brännskador med Aloe Vera, det förkortar läkningstiden rejält och ger ett bra slutresultat. Om man solbränt huden för hårt är Aloe Vera ett utmärkt medel att lägga på. Huden återhämtar sig snabbt.
Torr och känslig hud liksom eksem är andra områden där Aloe Vera fungerar bra. Ibland kan kortisonkräm, som ju har biverkningar, ersättas med Aloe Vera.

Ett annat sätt att använda Aloe Vera är som drickjuice. En liten dos Aloe Vera varje dag håller magen i trim, stimulerar immunförsvaret och tillför kroppen en mängd nyttiga ämnen. Drickjuicen rekommenderas av många experter. Tänk på att inte ta mer än rekommenderad dos. Aloe Vera i större mängd är laxerande.

Mer om Aloe Vera

För att Aloe Vera ska ha bra egenskaper krävs att den framställs på rätt sätt. Den ska växa på näringsrika jordar, den ska skördas och processas på ett skonsamt sätt. Kolla upp leverantören innan du köper produkten.

Många produkter skyltar med Aloe Vera i namnet, även om det kanske bara är en mycket liten del av innehållet. Kolla upp koncentrationen innan du köper produkten.

Comments are closed.